Konkurs za stažiranje, Ujedinjene nacije

Opis prakse

Kancelarija visokog komesara za ljudska prava u Ujedninjenim Nacijama raspisuje konkurs za radno mjesto na poziciji stažista, u kancelariji u Švajcarskoj.

OBLAST

Ljudska prava

OPIS

Sa sjedištem u Ženevi, Švajcarska, pod nadzorom šefa odjeljenja, stažista izvještava službenika za ljudska prava u dodjeljenoj radnoj jedinici. Radni ugovor se potpisuje na 3 mjeseca, a može se obnoviti u kombinovanom periodu od 6 mjeseci. Stažiranje je neplaćen angažman koji pruža okvir putem kog studenti iz različitih akademskih oblasti dobijaju uvid u rad Ujedinjenih nacija. Uspješan kandidat će tijesno sarađivati sa kancelarijama u Africi i Bliskom Istoku.

Kandidati su u obavezi da se registruju, a potom popune aplikacioni formular putem sledećeg linka: https://inspira.un.org/psp/PUNA1J/EMPLOYEE/HRMS/c/UN_CUSTOMIZATIONS.UN_JOB_DETAIL.GBL?Action=A&UNAction=Apply&JobOpeningId=131320&languageCd=ENG&fbclid=IwAR1hjllefGrC6LuKSQlCkmwajxdZZSM-Isoi-lCxiG1U-qDYo13WaskFfeA&

U okviru aplikacionog formulara se prilaže CV, propratno pismo, motivaciono pismo i 3 profesionalne preporuke.

Uslovi

Da bi aplicirali za radno mjesto na poziciji stažiste u Ujedinjenim nacijama, kandidati su u obavezi da u vrijeme procesa apliciranja budu redovni studenti na magistarskom ili doktorskom studijskom programu, u oblasti prava, političkih nauka, međunarodnih odnosa, društvenih nauka ili nekog drugog relevantnog polja. Neophodan je visok nivo znanja engleskog ili francuskog jezika, a arapski jezik je bonus.