Privlači te japanska nauka? Okinava institut za nauku i tehnologiju nudi ti plaćeno stažiranje

Plaćena

Opis prakse

Okinava institut za nauku i tehnologiju (OIST) poziva sve zainteresovane dodiplomce, studente istraživače i postdiplomce da se prijave za program istraživačkog stažiranja u Japanu u trajanju od dva do šest mjeseci.

OIST institut, kroz program obrazovanja i istraživanja, nudi zainteresovanim kandidatima mogućnost stažiranja u Japanu, kako bi stekli iskustvo u laboratorijsko-istraživačkim centrima i savladali nove, jedinstvene tehnike. Odabrani kandidati će raditi uz pomoć profesora koji će biti njihovi mentori.

Troškovi kao što su smještaj, prijevoz u Japanu, ali i putni su u potpunosti pokriveni. Stažisti će biti smješteni na kampusu ili u njegovoj blizini. Mladim naučnicima će također biti pružena pomoć prilikom procesa ovjeravanja pasoša vizama ili lokalne registracije i osiguravanja. Tokom istraživačkog boravka, svaki stažista dobiva 2,400 jena na dnevnom nivou za radne dane, što bi predstavljalo predviđenu svotu za lične troškove.

Uslovi

Pravo na aplikaciju imaju zainteresovani dodiplomci, studenti istraživači i postdiplomci koji su na posljednje dvije godine svog akademskog programa. Potrebno je da kandidati imaju dozvolu matičnog univerziteta koji nudi slične naučno-tehnološke programe kao OIST.

Kako biste podnijeli prijavu potrebni su vam CV, popratno pismo, transkript ocjena, pismo preporuke i vaša fotografija. Prijave se obavljaju elektronskim putem, a odabrani kandidati će o daljem procesu biti obaviješteni najkasnije tri mjeseca nakon isteka roka za prijavu, koji ističe 15. oktobra 2020. godine.

Detaljnije o ovoj prilici možete pročitati putem linka, a ukoliko ste već odlučili podnijeti prijavu možete to učiniti ovdje.